top of page
ata-resim-2.jpg

Webinar Nedir?

Webinar (İnternet Semineri), internet üzerinden gerçekleştirilen ve katılımcıların

mekan yada zaman bağımsız olarak katılım gösterebildikleri online toplantı

veya seminerlerdir.

Webinar kelimesi ağ anlamına gelen ‘Web’ ile seminer anlamına gelen ‘Seminar’ kelimelerinin birleşiminden elde edilmiştir.

 

Webinar katılımcılarının seminere katılmaları için aralarındaki mesafenin hiçbir önemi yoktur.

 

Eğer gerçekleştirilecek olan seminer tek taraflı değilse ve kullanıcıların da katılımı gerekli olacaksa Webinar toplantıları iki taraflı ses teknolojisi kullanılarak da gerçekleştirilebilmektedir.

Webinar’ ların yapılmasının birçok farklı nedeni olabilir. Webinar seminerleri yaygın olarak toplantılar yapmak, uzaktan eğitim vermek veya workshop çalışmaları için kullanılır.

 

Webinar’ ın sağlayıcısı isterse semineri tümüyle kayıt altına alarak daha sonradan da izlemek üzere bir webcast dağıtımı haline getirebilir. Bir Webinar’ ın kayıt altına alıp daha sonradan dağıtılması halinde Webinar aktif bir seminer olmaktan çıkacak ve tek taraflı sunuma dönüşecektir.

Webinar seminerlerinin bazıları iki taraflı katılımlarla gerçekleştirilebilir. Bu tür Webinar seminerlerinde kullanıcılar yazı veya ses yardımıyla seminerde yer alabilir, sorularını yöneltebilir ve ekran görüntüleri paylaşabilir.

Webinar’ ın özelliklerini belirledikten sonra artık Webinar için kendinizce bir plan yapabilirsiniz. Webinar’ ın içeriği neler olacak, nasıl işleyecek gibi soruları kendinizce hazırlayarak ilk Webinar’ ınız için ihtiyaçlarınızı karşılayacak platformu veya programı seçemeye başlayabilirsiniz.

Tüm Dünya’nın evde olduğu bu dönemde, video konferanslar ve webinarlar hayatımızın merkezine girdi. Bir çok sektör bu teknolojileri öğrenmeye, kendilerine uygun şekilde kullanmaya başladı bile.

Video konferans uygulamaları katlanarak büyüyor, Aralık 2019’dan bu yana Zoom kullanıcılarının sayısı 10 milyon arttı, Microsoft Team uygulaması şu anda günlük 44 milyon aktif kullanıcıya sahip. Covid-19 ile beraber bu sayılar çok ciddi bir şekilde büyüdü.

Video Konferans İçin Hangi Ekipman Gereklidir?

  1. Ekranlar                           : Dizüstü bilgisayar, masaüstü monitörü, televizyon ekranı

  2. Mikrofonlar ve kameralar : Yerleşik mikrofonlar ve web kameraları, USB mikrofonlar ve web kameraları

  3. Hoparlörler                       : Dahili bilgisayar hoparlörü, harici hoparlör, VoIP (IP üzerinden ses) konferans                                             telefonu

  4. İnternet Bağlantısı            : WiFi, ethernet

  5. Video Konferans Yazılımı : Video konferans araçları ve uygulamaları

Web Seminerleri

Bir web seminerinin temel amacı, yüksek kaliteli görsel ve işitsel girdi gerektirir. İzleyicileriniz, sahip olduğunuz bilgilere ihtiyaç duydukları için izliyor. Videonuz HD görsellerin paylaşımını desteklemiyorsa veya içinde bulunduğunuz odayı yeterince yakalamıyorsa, izleyicileriniz dinleyici olur.

Hedef kitleniz bilgiyi dinlemek isteseydi, sadece konuyla ilgili bir podcast seçerlerdi. Aynı şekilde, katılımcılarınız ne söylediğinizi anlayamazsa, izleyicilerinizle etkileşim kurma yaklaşımınızı kısıtlıyorsunuz.

Ses yönünü sunumunuzdan uzaklaştırdığınızda, rekabet eden geniş bir görsel ve işitsel-görsel içerik havuzuna girersiniz. 

 

Web semineri katılımcılarınıza eksiksiz bir AV deneyimi sağlamak için doğru ekipman setine sahip olmanız gerekir, aksi takdirde potansiyel müşteri adaylarını veya mevcut müşterileri kaçırma riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

Web Konferansı İle Neler Yapılabilir?

Web konferansı, sesli konferansla aynı anda gerçekleştirilebilir. Web konferansı, aşağıdaki uygulamalarla yalnızca konuşmanın yanı sıra gerçek zamanlı işbirliğine olanak tanır:

  1. Slayt Gösterisi Sunumları: Tüm konferans katılımcıları, sunum yapan kişi tartışırken ve açıklarken slayt gösterisini görüntüleyebilir.

  2. Video akışı: Moderatör veya mevcut, bilgisayarındaki bir videoyu veya başka bir medya dosyasını herkese gösterebilir veya paylaşabilir.

  3. Web seminerleri: Web üzerinden bir seminer düzenleyin. Bir sunucu, ofisinde bir atölye çalışması veya seminer düzenler. Seminer katılımcıları, sunumu kendi ofislerinden veya evlerinden dinleyebilir ve görüntüleyebilir. Anketlere ve Soru-Cevap oturumlarına da katılabilirler.

  4. Dosya, ekran ve uygulama paylaşımı: Katılımcılar dosyalara erişim kazanır ve moderatör tarafından paylaşılan uygulamaları kullanır. Katılımcılar, sunum yapan kişinin sunumu sırasında neye baktığını ve ne yaptığını da görebilir.

  5. Metin sohbeti: Katılımcılar "sessize alınmış" olsa bile, moderatör için soru sohbeti yapabilir veya diğer katılımcılara yorum ve soru sorabilirler.

  6. Beyaz tahta: Sanal (veya gerçek) bir beyaz tahta, herkese açık yorumlara, hızlı diyagramlara ve anında açıklamalara izin verir.

Web Konferansının Yararları

Web konferansı, kullanıcılara aşağıdakileri içeren birçok avantaj sunar:

  • Seyahat maliyetlerinden tasarruf edin: Katılımcılar, gerçekte fiziksel olarak bulunmadan toplantıyı dinleyebilir, görüntüleyebilir ve toplantıya katılabilir. Uçmanıza, uçmanıza, otel rezervasyonu yapmanıza veya masraf hesapları konusunda endişelenmenize gerek yok.

  • Zamandan tasarruf edin: Nerede olurlarsa olsunlar bir proje üzerinde çalışmak için birkaç ekip üyesini bir araya getirin.

  • Bilgi yayma: Sanal toplantılar ve sınıflar, ürününüz veya hizmetiniz hakkında daha fazla insanı eğitebileceğiniz anlamına gelir.

İş Konferansı Çağrıları İçin Yararlı Özellikler

Konferans araması sağlayıcıları, kullanıcılara işletmelerle ilgili çeşitli özellikler sunar. 

 

Özellik sağlayıcılar arasında farklılık gösterir ancak sunulan en yaygın özelliklerden bazıları şunlardır:

  • Kayıt:  Konferans görüşme oturumu manuel veya otomatik olarak kaydedilebilir. Dosya daha sonra indirilebilir veya telefonla erişilebilir.

  • Moderatör Kontrolleri:  Konferans lideri veya moderatör, ihtiyaç duydukları herhangi birini davet edebilir, sessize alabilir veya kaldırabilir.

  • Konferans Öncesi Toplantı Odası: Toplantıya  başlamadan önce ekibinizle toplantı gündemini tartışın.

  • Ders Modu:  Yalnızca bir kişi konuşur ve diğerlerinin tümü sessizdir.

  • Soru ve Cevap:  Katılımcılar, soruları olduğunda “ellerini kaldırabilirler”. Moderatör ilk olarak hangi katılımcıya hitap edeceğini seçebilir.

  • Operatör Yardımı:  Bir operatör toplantınızı kolaylaştırır: toplantıyı planlar, herkesi selamlar ve soru-cevap bölümünü yönetir.

Webinar İçin Hangi Programlar Kullanılabilir?

Aşağıdaki listede webinar programlarının en popüler olanlarının listesi verilmiştir;

  1. Livestorm.

  2. Demio.

  3. WebinarJam.

  4. WebinarNinja.

  5. GoToWebinar.

  6. LiveWebinar.

  7. EverWebinar.

  8. BlueJeans.

  9. My Own Conference.

  10. EasyWebinar.

  11. ClickMeeting.

  12. BigMarker.

  13. GetResponse.

  14. Adobe Connect.

  15. WebinarsOnAir.

  16. Google Hangouts.

  17. Livestream.

  18. Zoom.

  19. AnyMeeting.

  20. Webex.

  21. DaCast.

  22. Microsoft Teams

Aşağıda ise daha fazla tercih edilen webinar programları verilmiştir;

1.Zoom

Zoom, iş toplantıları, işbirliği ve özel webinar çözümleri sunan genel amaçlı bir video konferans aracıdır.

 

Zoom ile webinar otomasyonu yoktur, ancak ihtiyacınız olan tek şey canlı webinar barındırma ise inanılmaz derecede mütevazı bir fiyat etiketi için güvenilir bir sistem elde edersiniz.

Video konferans platformu olarak Zoom, çoğu kurumsal işletmenin ihtiyaçlarını karşılayacak zengin özelliklere sahip bir platformdur.

 

 

Özellikleri : 

  • İnteraktif : 100 kişilik Webinarlar yapabilmenize imkan sağlar. Anketler, canlı sohbet seçenekleri sunar. 

  • Entegrasyon : Webinarlarınızı Facebook Live ve YouTube'da yayınlayabilirsiniz.

  • Kontrol : Katılımcıların hepsini sessize alabilirsiniz. Toplantı üzerinde tam bir kontrol sağlar.

  • Altyazı : İşitme zorluğu olan kişiler veya sessiz cihaz kullanan kişiler için metin altyazıları oluşturabilirsiniz.

 

Daha detaylı bilgi almak için;


https://zoom.us/

2.Microsoft Teams

Microsoft 365 entegrasyonuyla video konferans için

 

  • Tam Microsoft 365 entegrasyonu

  • 10.000'e kadar katılımcı

  • Davet planlayın

  • Altyazı ekleme

  • Arka plan bulanıklığı

Microsoft Teams, tek bir uygulama içinde kullanıcıların tek bir kişi veya bir ekiple görüntülü veya sesli toplantılar planlamasına olanak tanır. Yöneticiler ayrıca 10.000'e kadar katılımcıyla web seminerleri ve büyük toplantılar düzenleyebilir.

Microsoft 365 ile tam entegrasyon, aramaların kolayca planlanabileceği ve kuruluş arasında davetlerin paylaşılabileceği anlamına gelirken, harici konuklar uygulamayı indirmeden web tarayıcılarından katılabilir.

Microsoft Teams ayrıca ekran paylaşımı ve arama kaydı, canlı altyazılar, arka plan bulanıklaştırma teknolojisi ve sohbet işlevleri dahil olmak üzere önde gelen bir video konferans yazılımı sağlayıcısından beklenen tüm özellikleri sağlar. Microsoft 365 ile entegrasyon, platformu video konferans ve dijital çalışma alanı entegrasyonunda pazar lideri yapar.

Platformun güçlü video konferans yazılımı, kullanıcıların neredeyse her yerden aramalara katılmasını sağlayan donanım seçenekleriyle tamamlanmaktadır. Tek başınıza veya hareket halindeyken çalışırken, mobil cihazlar, masaüstü bilgisayarlar ve Bluetooth konferans kulaklıkları iletişimi güçlendirebilir. 

Genel olarak, Microsoft Teams, halihazırda Microsoft 365 kullanan veya kuruluşlarının dijital iletişim ve işbirliği çalışma alanlarını yeniden keşfetmek isteyen işletmeler için idealdir.

 

Microsoft Teams her şeyden önce, kullanıcı arayüzü karışıktır. Menülerin ve işlevlerin anlaşılması kolay olsada, gezinmek kafa karıştırıcıdır. Bununda nedeni muhtemelen Teams, sohbet platformunu Slack gibi bir video konferans sistemiyle birleştirdi. Ama entegrasyonda ciddi sorunlar söz konusu olabilir.

Ayrıca hızlı bir toplantı da yapamazsınız. Mevcut katılımcıları fiziksel olarak bir ekibe davet etmeniz ve ardından bir toplantı başlatmanız gerekir. Buda diğer teknolojiler ile karşılaştırıldığında ciddi bir dezavantaj oluşturmaktadır. 

Teams içerisinde paketlenmiş bazı düzgün özellikler var, ancak bu eksikliklerini telafi etmiyor. Bir toplantı sırasında videonuzun arka planını aşamalı olarak kaldırmanıza olanak tanıyan küçük bir arka plan bulanıklığı özelliği bulunmaktadır.

 

Bu, bir aile üyesi içeri girdiğinde toplantıdaki kişilerin dikkatinin dağılmayacağı anlamına gelir. Ve elbette, ekran paylaşımı ve ekran kayıtlarından dosya paylaşımı ve GIF'ler, çıkartmalar ve emoji'ye kadar her şeyi içerir.

Daha detaylı bilgi almak için;

https://www.microsoft.com/en-US/microsoft-365/microsoft-teams/group-chat-software

3. Demio

Demio, bugün mevcut olan en iyi webinar platformlarından biridir. Diğer birçok platform modası geçmiş ve zamana ayak uyduramazken, Demio modern ve güçlü bir platform sunmaktadır.

Otomatik veya canlı webinar sunan birçok webinar platformundan farklı olarak Demio, hem önceden kaydedilmiş hem de canlı yayınların karışımları için bir seçenek sunar.

Coronavirüs nedeni ile eğitimlerini uzaktan yapmak zorunda kalan eğitim kurumları ve kar amacı gitmeyen kurumlar için %50 indirim sağlamaktadır. 

 

Özellikleri;

  • Kayıtlı Kalma : Kullanıcılar bir kere kayıt olup, tüm seminerlere katılabilirler.

  • Özel Chat : Kullanıcılar, etkinlik koordinatörlerine veya herkese özel mesaj gönderme seçeneğine sahiptir.

  • Markalı Kayıt Sayfası : Markanıza özel kayıt sayfaları oluşturabilirsiniz.

  • Canlı Tekrarlar : Webinar tekrarlarını kolaylıkla e-mail listelerine gönderimini yapabilirsiniz.

  • Analiz : Webinarınızın performansına ilişkin bilgiler sunar. 

 

Detaylı bilgi almak için;


https://demio.com/

4. WebinarNinja

WebinarNinja, bir Webinar platformunda olmasını istediğiniz tüm küçük ayrıntıları sunmaktadır. 

CRM sistemleri ile entegrasyonlardan, zamanlı teklif vermeye ve yerleşik e-posta bildirimlerine kadar, WebinarNinja bir çok faydalı özelliği sunmaktadır.

Platform son derece iyi tasarlanmış, bir çok webinar uygulaması karşılama sayfalarına önem vermez iken, WebinarNinja’da harika karşılama sayfaları bulabilirsiniz. 

Modern ve güvenilir bir webinar platformu arayan pazarlamacılar ve işletmeler için harika seçenektir.

100'den az katılımcı için küçük bir webinar yayınlıyorsanız, WebinarNinja fiyat konusunda biraz daha rekabetçi, ancak sanal bir zirve yönetiyorsanız veya yaklaşık 500 kullanıcıya kadar daha geniş bir kitleniz varsa, Demio'ya öneriyoruz.

Özellikleri;

  • Ödemeli Etkinlikler : Ücretsiz seminerler yada ücretli sanal zirveler gerçekleştirebilirsiniz. 

  • Reklam Ekleme : Facebook reklam izleme pixel kodunuzu ekleyebilirsiniz.

  • Otomatik ve Karma Webinarlar : Bir webinarın tekrarını otomatik olarak oluşturabilir, canlı yada daha önceden çekilmiş öğeleri birleştirebilirsiniz.

  • Entegrasyon : Zapier üzerinden 1000’in üzerinde uygulama ile entegre olabilir.

  • Birden Çok Sunucu : Aynı anda tek yada birden fazla sunucuya izin verir. 

  • Analitik : Canlı webinarınızın performansı ile ilgili raporlama sunar. 

 

Daha detaylı bilgi almak için;


https://webinarninja.com/

5.JetWebinar

JetWebinar, sanal konferanslara ve webinarlara ev sahipliği yapmak için başka bir modern seçenektir.

JetWebinar hakkında özellikle etkileyici olan şey, performansıdır - 10.000'den fazla katılımcısı olan etkinlikler için 300ms'den az gecikme olduğunu söylenir. 

JetWebinar, gecikmenin önemli bir unsur olduğu büyük ölçekli webinar etkinlikleri için kullanılabilecek bir platformdur.

 

 

Özellikleri : 

  • Otomatik Webinarlar : Web seminerini gün boyunca belirli saatlerde oynatılacak şekilde planlayın - örneğin: her saat.

  • Tam Zamanlı Webinarlar : Kullanıcılara, hemen başlamak üzere olan bir webinar olduğunu söyleyerek anında kaydolmaya teşvik edebilirsiniz.

  • Etkileşimli Canlı Sohbet : Katılımcılarla gerçek zamanlı olarak canlı sohbet yapabilirsiniz.

  • Zaman Dilimini Algılama : Siz bir kere zamanı ayarlarsınız, JetWebinar zaman dilimine göre diğer ayarlamaları kendisi yapar. 

  • Ücretsiz Eğitim : Webinar oluşturmak için gerekli tüm kaynakları size sunar. 

  • Analitik : Webinarınızın performansı hakkında bilgiler verir.

 

Daha detaylı bilgi almak için;


https://jetwebinar.com/

 

 

6. GoToWebinar

GoToWebinar, canlı webinarlar yayınlamanıza ve bittikten sonra katılımcılara kayıt göndermenize olanak tanıyan Demio'ya bir alternatiftir.

Sağlam bir platform sağlar, ancak Demio ve WebinarNinja ile karşılaştırıldığımda daha az özellik sunar. GoToWebinar ile ilgili en büyük hayal kırıklığı, webinar paketlerinde aldığınız kısıtlamalardır.

 

Örneğin, Başlangıç paketinde, webinar başına 100 katılımcı sınırı vardır ve sınırlarınızı artırmak istiyorsanız fiyatlar önemli ölçüde artacaktır.

Bir platform olarak GoToWebinar'ın kullanımı kolaydır ve webinar pazarlaması için çok yönlü sağlam bir araçtır.

Sadece canlı webinar barındırma ihtiyacı duyan şirketler için uygundur. 

 

 

Özellikleri :

  • Canlı Webinarlar : Canlı Webinarlar yapabilir ve daha sonra bu webinarları katılımcılar ile paylaşabilirsiniz.

  • Özel Karşılama Sayfası Formları : İnsanları webinarınıza katılmaya davet edebilmeniz için formlar oluşturabilirsiniz. 

  • E-mail İle Bilgilendirme : Webinar etkinliği ile ilgili insanlara hatırlatma mailleri gönderebilirsiniz.

  • Bağlantı Kurma : Webinar süresinde canlı sohbet, anketler ve dosyalar göndererek katılımcıları canlı tutabilirsiniz.

  • Analitik : Webinarınızın performansı hakkında bilgiler verir.

 

Daha detaylı bilgi almak için;


https://www.gotomeeting.com/en-tr/webinar
 

 

7.WebEx

WebEx, çevrimiçi toplantılar, etkinlikler, eğitim oturumları, etkileşimli sunumlar ve ekip işbirliği için daha fazla özellik sunan bir webinar platformundan ötesidir. Diğer teknolojilerle benzer fiyatlar sunmasına rağmen onlardan çok daha fazla özellik sunmaktadır. 

Pazarlama ihtiyaçları olmayan, tek ve güçlü bir video iletişim sistemi isteyen işletmeler için idealdir.

 

Özellikleri

  • Webinar ve Video Konferans : Böylece çok çeşitli canlı etkinliklere, toplantılara ve eğitim oturumlarına ev sahipliği yapabilirsiniz.

  • Sotbet ve Beyin Fırtınası Araçları : Etkileşimli beyaz tahta ve işbirliği için diğer araçlar.

  • Dosya Paylaşımı : Daha iyi bir iş akışı için dosyaları ve uygulamaları paylaşma yeteneği.

  • Geri Çağırma : İnsanları otomatik olarak webinara davet etmek için özellikler sunar.

 

Daha detaylı bilgi almak için;


https://www.webex.com/

 


8.GetResponse

GetResponse, ticarete göre bir e-posta pazarlama platformudur, ancak planlarının çoğunda iyi webinar özellikleriyle birlikte gelir. Dolayısıyla, e-posta pazarlaması, webinar pazarlaması ve temel otomasyon sağlayan tek bir platform peşindeyseniz, sizin için iyi bir seçim olabilir.

GetResponse, öncelikle bir e-posta ve pazarlama otomasyonu aracı olan bir platform için bazı etkileyici webinar özellikleri sunar. Her iki durumda da, bazı iyi webinar özelliklerine sahip genel amaçlı bir pazarlama otomasyon araçlarının peşindeyseniz iyi bir seçenektir.

 

 

Özellikleri :

  • Hızlı Planlama : Tarihlerinizi, saatlerinizi seçin ve webimarlarınız için birkaç dakika içinde özel URL'ler oluşturabilirsiniz. 

  • Youtube Entegrasyonu : YouTube entegrasyonu ile kitlenizi artırın.

  • Kayıtlar : Web seminerlerinizi kaydedin, indirin ve istediğiniz kişiyle paylaşın.

  • Bağlantı : Dinamik sunumlar, interaktif beyaz tahta, videolar ve canlı sohbet ile izleyicilerin ilgisini çekebilirsiniz.

  • Güvenlik : SSL şifreli URL'ler ve web seminerinizin herkese açık mı yoksa şifre korumalı mı olduğunu seçebilirsiniz.

  • Analitik : Web semineri katılım oranlarınız ve diğer metriklerinizle ilgili raporlar ve analizler.

 

Daha detaylı bilgi almak için;


https://www.getresponse.com/
 

 

9.ClickMeeting

ClickMeeting başka bir özel webinar aracıdır ve beklediğiniz tüm özellikleri hemen hemen sunar. Eksik olan tek önemli şey, webirnarlar arasındaki otomatik geçiş özelliğidir, ancak web seminerlerini kaydedebilir ve paylaşım için indirebilirsiniz.

ClickMeeting, en iyi webinar araçlarına ulaşmanız için fırsat sunar ve başka hiçbir yerde bulamayacağınız bazı benzersiz özellikler sağlar.

 

 

Özellikleri :

  • Alt Hesaplar : Ekibinizdeki farklı kişilere webinar görevleri atayabilirsiniz.

  • Özelleştirme : Özelleştirilmiş davetiyeler, markalı Webinarlar ve “bekleme odaları”.

  • Kayıt Etme : Web seminerlerinizi kaydedin, indirin ve istediğiniz kişiyle paylaşın.

  • Bağlantı Kurma : Dinamik sunumlar, interaktif beyaz tahta, videolar ve canlı sohbet ile izleyicilerin ilgisini çekin.

  • Analitik : Webinar katılım oranlarınız ve diğer metriklerinizle ilgili raporlar ve analizler.

 

Daha detaylı bilgi almak için;


https://clickmeeting.com/
 

 

10. Adobe Connect

Ücretli bir alternatif olmasına karşın Adobe Creative Suite’in bir parçası olan Adobe Connect, ödenen lisans fiyatını kuruşuna kadar hak ediyor. Adobe Connect’in size sunabileceği güçlü özellikleriyse şu şekilde;

 

Daha detaylı bilgi almak için;

https://www.adobe.com/products/adobeconnect.html

Video Konferans İçin Hangi Ekipman Gereklidir?

  1. Ekranlar                           : Dizüstü bilgisayar, masaüstü monitörü, televizyon ekranı

  2. Mikrofonlar ve kameralar : Yerleşik mikrofonlar ve web kameraları, USB mikrofonlar ve web kameraları

  3. Hoparlörler                       : Dahili bilgisayar hoparlörü, harici hoparlör, VoIP (IP üzerinden ses) konferans                                             telefonu

  4. İnternet Bağlantısı            : WiFi, ethernet

  5. Video Konferans Yazılımı : Video konferans araçları ve uygulamaları

Web Seminerleri

Bir web seminerinin temel amacı, yüksek kaliteli görsel ve işitsel girdi gerektirir. İzleyicileriniz, sahip olduğunuz bilgilere ihtiyaç duydukları için izliyor. Videonuz HD görsellerin paylaşımını desteklemiyorsa veya içinde bulunduğunuz odayı yeterince yakalamıyorsa, izleyicileriniz dinleyici olur.

Hedef kitleniz bilgiyi dinlemek isteseydi, sadece konuyla ilgili bir podcast seçerlerdi. Aynı şekilde, katılımcılarınız ne söylediğinizi anlayamazsa, izleyicilerinizle etkileşim kurma yaklaşımınızı kısıtlıyorsunuz.

Ses yönünü sunumunuzdan uzaklaştırdığınızda, rekabet eden geniş bir görsel ve işitsel-görsel içerik havuzuna girersiniz. 

 

Web semineri katılımcılarınıza eksiksiz bir AV deneyimi sağlamak için doğru ekipman setine sahip olmanız gerekir, aksi takdirde potansiyel müşteri adaylarını veya mevcut müşterileri kaçırma riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

Web Konferansı İle Neler Yapabilir?

Web konferansı, sesli konferansla aynı anda gerçekleştirilebilir. Web konferansı, aşağıdaki uygulamalarla yalnızca konuşmanın yanı sıra gerçek zamanlı işbirliğine olanak tanır:

  1. Slayt Gösterisi Sunumları: Tüm konferans katılımcıları, sunum yapan kişi tartışırken ve açıklarken slayt gösterisini görüntüleyebilir.

  2. Video akışı: Moderatör veya mevcut, bilgisayarındaki bir videoyu veya başka bir medya dosyasını herkese gösterebilir veya paylaşabilir.

  3. Web seminerleri: Web üzerinden bir seminer düzenleyin. Bir sunucu, ofisinde bir atölye çalışması veya seminer düzenler. Seminer katılımcıları, sunumu kendi ofislerinden veya evlerinden dinleyebilir ve görüntüleyebilir. Anketlere ve Soru-Cevap oturumlarına da katılabilirler.

  4. Dosya, ekran ve uygulama paylaşımı: Katılımcılar dosyalara erişim kazanır ve moderatör tarafından paylaşılan uygulamaları kullanır. Katılımcılar, sunum yapan kişinin sunumu sırasında neye baktığını ve ne yaptığını da görebilir.

  5. Metin sohbeti: Katılımcılar "sessize alınmış" olsa bile, moderatör için soru sohbeti yapabilir veya diğer katılımcılara yorum ve soru sorabilirler.

  6. Beyaz tahta: Sanal (veya gerçek) bir beyaz tahta, herkese açık yorumlara, hızlı diyagramlara ve anında açıklamalara izin verir.

Web Konferansının Yararları

Web konferansı, kullanıcılara aşağıdakileri içeren birçok avantaj sunar:

  • Seyahat maliyetlerinden tasarruf edin: Katılımcılar, gerçekte fiziksel olarak bulunmadan toplantıyı dinleyebilir, görüntüleyebilir ve toplantıya katılabilir. Uçmanıza, uçmanıza, otel rezervasyonu yapmanıza veya masraf hesapları konusunda endişelenmenize gerek yok.

  • Zamandan tasarruf edin: Nerede olurlarsa olsunlar bir proje üzerinde çalışmak için birkaç ekip üyesini bir araya getirin.

  • Bilgi yayma: Sanal toplantılar ve sınıflar, ürününüz veya hizmetiniz hakkında daha fazla insanı eğitebileceğiniz anlamına gelir.

İş Konferansı Çağrıları İçin Yararlı Özellikler

Konferans araması sağlayıcıları, kullanıcılara işletmelerle ilgili çeşitli özellikler sunar. 

 

Özellik sağlayıcılar arasında farklılıklar olsa da sunulan en yaygın özelliklerden bazıları şunlardır:

  • Kayıt:  Konferans görüşme oturumu manuel veya otomatik olarak kaydedilebilir. Dosya daha sonra indirilebilir veya telefonla erişilebilir.

  • Moderatör Kontrolleri:  Konferans lideri veya moderatör, ihtiyaç duydukları herhangi birini davet edebilir, sessize alabilir veya kaldırabilir.

  • Konferans Öncesi Toplantı Odası: Toplantıya  başlamadan önce ekibinizle toplantı gündemini tartışın.

  • Ders Modu:  Yalnızca bir kişi konuşur ve diğerlerinin tümü sessizdir.

  • Soru ve Cevap:  Katılımcılar, soruları olduğunda “ellerini kaldırabilirler”. Moderatör ilk olarak hangi katılımcıya hitap edeceğini seçebilir.

  • Operatör Yardımı:  Bir operatör toplantınızı kolaylaştırır: toplantıyı planlar, herkesi selamlar ve soru-cevap bölümünü yönetir.

Webinar:

Bu dokümanın içeriğinin, tamamen veya kısmen kopyalanıp izinsiz kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır.

BLOG' da yer almasını istediğiniz yazılar için üye olup email atabilirsiniz...

                                           info@ahmetturanalgin.com

Feragatname:

Bu yazıda ve "www.ahmetturanalgin.com" web sitesi üzerinde verilen tüm bilgiler, Firmalar' a "Eğitim" ve "Danışmanlık" hizmetleri içeriğiyle aktarılan tüm bilgiler, 27 yıllık mühendislik tecrübeleriyle verilen bilgilerdir. Verilen tüm bilgilerin doğru ve güvenilir olduğuna inanılmaktadır.

 

Ancak; "Ahmet Turan Algın" veya "www.ahmetturanalgin.com" bu tür bilgilerin kullanımından doğabilecek herhangi bir patent veya üçüncü şahısların haklarının ihlalinden sorumlu değildir. 

 

"Ahmet Turan Algın" veya "www.ahmetturanalgin.com" dan herhangi bir patent veya patent hakkı kapsamında dolaylı veya başka bir şekilde lisans verilmez.

 

Firmalar' a "Eğitim" ve "Danışmanlık" hizmetleri içeriğiyle aktarılan tüm bilgiler ve bu web sitesinde belirtilen özellikler, önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. Bu özellikler, daha önce sağlanan tüm bilgilerin yerine geçer ve onların yerini alır.

 

Firmalar' a "Eğitim" ve "Danışmanlık" hizmetleri içeriğiyle aktarılan tüm bilgiler ve "Ahmet Turan Algın" veya "www.ahmetturanalgin.com" da yayınlanan makalelerin içeriğinde yer alan teknik bilgilerin, "Ahmet Turan Algın" veya "www.ahmetturanalgin.com" un açık yazılı onayı olmadan, insan hayatını etkileyen projelerde, yaşam destek cihazlarında veya sistemlerinde, kritik bileşenler olarak kullanılmasına izin verilmez. Kullanılması durumunda; "Ahmet Turan Algın" veya "www.ahmetturanalgin.com" hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BU WEB SİTESİ ÜZERİNDEN SAĞLANAN TÜM BİLGİLER, FİRMALAR' A "EĞİTİM" VE "DANIŞMANLIK" HİZMETLERİ İÇERİĞİYLE AKTARILAN TÜM BİLGİLER, YALNIZCA BİLGİLENDİRME AMACI İÇİNDİR.

 

"AHMET TURAN ALGIN" VEYA "www.ahmetturanalgin.com"; FİRMALAR' A "EĞİTİM" VE "DANIŞMANLIK" HİZMETLERİ İÇERİĞİYLE AKTARILAN TÜM BİLGİLER VE BU SİTEDE YER ALAN BİLGİLERİN HERHANGİ BİR AMACA UYGUNLUĞU İLE İLGİLİ OLARAK,  HİÇBİR BEYANDA (TAAHHÜTTE) BULUNMAMAKTADIR. BURADA BİLGİ, HERHANGİ BİR GARANTİ OLMAKSIZIN "OLDUĞU GİBİ" SAĞLANIR. BU WEB SİTESİ ÜZERİNDEN SAĞLANAN TÜM BİLGİLERDE, FİRMALAR' A "EĞİTİM" VE "DANIŞMANLIK" HİZMETLERİ İÇERİĞİYLE AKTARILAN TÜM BİLGİLERDE, KULLANILAN ÇİZİM VE/VEYA RESİMLER TEMSİLİ OLARAK VERİLMİŞTİR.

 

Telif hakkı:

© 2020-2023 arasında yazılan Ahmet Turan ALGIN'ın Tasarım Notları ve Makaleleri; bu BLOG' un, bu FORUM' un ve web sitesinin yazarından ve / veya sahibinden açık ve yazılı izin alınmadan bu web sitesinde yer alan materyal ve/veya materyallerin izinsiz kullanımı ve / veya çoğaltılması kesinlikle yasaktır.

Herhangi bir biçimde veya herhangi bir yolla (elektronik, mekanik, fotokopi, kayıt veya başka türlü) kopyalanamaz, çoğaltılamaz, iletilemez veya depolanamaz.

Ahmet Turan ALGIN'ın Tasarım Notları ve Makalelerine, orijinal içeriğe uygun ve belirli bir yön vererek tam ve net bir şekilde atıfta bulunulması koşuluyla alıntılar ve bağlantılar kullanılabilir.

<script src="https://platform.linkedin.com/badges/js/profile.js" async defer type="text/javascript"></script>

<div class="badge-base LI-profile-badge" data-locale="en_US" data-size="medium" data-theme="dark" data-type="VERTICAL" data-vanity="ahmet-turan-algin-08253524" data-version="v1"><a class="badge-base__link LI-simple-link" href="https://tr.linkedin.com/in/ahmet-turan-algin-08253524?trk=profile-badge">Ahmet Turan ALGIN</a></div>

 

2024 / Ahmet Turan ALGIN © Tüm hakları saklıdır.

 

bottom of page